RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Розгорається гучний скандал навколо нібито відкриття "представництва" ДНР в ЄС

Міністерство закордонних справ України висловило протест і вручило відповідну ноту посольства Чехії в Україні у зв'язку з нібито відкриттям у чеському місті Острава так званого "диппредставництва" терористичної ДНР.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті зовнішньополітичного відомства.

МЗС України вимагає від Праги переглянути рішення регіональних властей щодо відкриття "представництва" бойовиків.

Також у відомстві заявили, що інформація про дії окремих громадян Чехії, які намагаються домогтися легалізації бойовиків, вже передана в правоохоронні органи України.

Як повідомляє ТАСС, так званий керівник "представництва" й "почесний консул" ДНР Нелла Лискова заявила про те, що "дипредставництво" відкрито для "поширення в Євросоюзі правдивої інформації про поки що невизнану країну".

За словами Лискової, представництво було відкрито в Остраві, так як це місто нібито є містом-побратимом для окупованого Донецька.

Нагадаємо, що президент Чехії Мілош Земан широко відомий своїми проросійськими і поглядами і не раз робив публічні заяви, в яких підтримував агресивну політику президента РФ Володимира Путіна.

Як повідомляв "Апостроф", 30 серпня Міністерство закордонних справ Чехії дало різку відповідь бойовикам ДНР на їх прохання створити в цій країні так звану "дипломатичну місію" або "консульська установа".