RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Кучми викрили бойовиків на окупованому Донбасі у підготовці "виборів"

Прес-секретар представника України в Тристороннiй контактнiй групi по врегулюванню ситуації на Донбасі Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила про те, що Україна стурбована підготовкою виборів на окупованому Донбасі.

Про це Оліфер написала на своїй сторінці в Facebook, розповідаючи про підсумки чергового засідання в Мінську.

Вона зазначила, що Україна висловила стурбованість організацією так званих "праймеріз", які готують бойовики на окупованому Донбасі. За словами Оліфер, такі дії суперечать Мінським угодам.

Також прес-секретар Кучми констатувала, що оголошений з 1 вересня режим припинення вогню переважно дотримується.

Оліфер повідомила, що на наступному засіданні в Мінську Тристороння контактна група розглядатиме питання про звільнення заручників. Це засідання, як вона сказала, призначено на 21 вересня.

Прес-секретар Кучми повідомила про те, що вдалося досягти домовленості про запуск ж/д перевезень на гілці Попасна – Стаханов, а також про те, що буде остаточно відновлений і запущений перегін Никтовка-Майорск. Вона зазначила, що це потрібно для того, щоб йшли поставки вугілля на українські ТЕЦ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Мінську українські представники змусили бойовиків відмовитися від так званого "закону про націоналізацію українського майна", який хотіли запровадити на окупованому Донбасі.