RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Росія сподівається відібрати в України право провести Євробачення-2017

Якщо в найближчі тижні Україна не визначиться з містом, де пройде пісенний конкурс Євробачення-2017, право проводити його може перейти до Росії.

Про це повідомляє російське видання Известия з посиланням на прес-службу Європейської мовної спілки (ЄМС).

"Україна виграла конкурс в 2016 році, що означає, що вона виграла і право приймати його в своїй країні. Статус переможця відняти у них ніхто не може. Разом з тим, щодо стосується термінів, то рішення повинно було бути прийнято набагато раніше. Ми уважно стежимо за тим, як три міста затято борються за право приймати конкурс, проте не знаємо, коли буде офіційно оголошено про підсумкове рішення. Крайній термін — не пізніше початку жовтня", — додали в прес-службі.

Стурбованість нібито викликає той факт, що Україна не встигне підготувати необхідну інфраструктуру для того, щоб провести конкурс на належному рівні.

"Известия" зазначають, що якщо рішення не буде прийнято у належні строки, Євробачення-2017 пройде в Росії.

"Друге місце на Євробаченні-2016 зайняла Австралія, яка брала участь у конкурсі вдруге. За домовленостями з ЄВС, через її географічне положення, Австралія номінально стає співорганізатором заходу, однак сам конкурс має пройти в європейському регіоні. Згідно з правилами, другим співорганізатором "Євробачення" в 2017 році може стати Росія — країна, яка посіла на конкурсі третє місце", - йдеться в матеріалі.

Як повідомив "Апостроф", за право проводити Євробачення-2017 змагаються Київ, Одеса і Дніпро. Переможця повинні були оголосити ще в серпні, але процес поки що затягується.