RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​У мережі висміяли боротьбу ватажка ЛНР з символікою України: опубліковано відео

Ватажок самопроголошеної ЛНР Ігор Плотницький, який обійшов останнім часом у ЗМІ за популярністю свого соратника з Донецька Олександра Захарченко, виявив у підручниках для першокласників прапор України і державний гімн.

Зокрема, Плотницький публічно звернув на це увагу на одному із засідань з так званим «міністром освіти ЛНР».

Відео засідання було опубліковано в мережі. В анотації до ролику йдеться, що Плотницький звернувся до своїх «чиновників» з проханням прибрати з підручників символіку України. У той же час ватажок ЛНР не уточнив, яким чином це повинно бути зроблено.

«Яким чином будуть проходити дані акти наруги над державною символікою України, Плотницький не уточнив. Після наради так званий міністр освіти ЛНР Валентина Ткаченко розпорядилася розіслати по підконтрольним "республіці" навчальним закладам наказ, в якому зобов'язала директорів шкіл змусити першокласників самостійно вирвати з своїх підручників сторінки з символікою та текстом державного гімну України. Такі рішення та дії окупаційного уряду Луганщини, ймовірно, пов'язані з загрозою соціального вибуху, пов'язаного з бездарною політикою Плотницького, що спричинила загальне розчарування в "російському світі", - пишуть в описі до відео.

У коментарях до відео також було відмічено пожвавлення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Плотницький насмішив соцмережі публічним випадом на адресу своїх "чиновників".