RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Заборона Меджлісу: Іслямов розповів про батальйони смерті Путіна

Координатор блокади Криму, активіст і політичний діяч Ленур Іслямов прокоментував заборону в Росії Меджлісу кримськотатарського народу, визнаного судом екстремістською організацією, і розповів про батальйони смерті, діючi на окупованому РФ українському півострові.

Про це Іслямов повідав Відкритої Росії.

За його словами, репресії проти кримських татар тривають і напевно посиляться. Іслямов заявив, що в окупованому Криму діють батальйони смерті, які у свій час діяли в Чечні і Дагестані, займалися викраденнями людей.

Іслямов стверджує, що кримські татари підуть до кінця у своїй боротьбі, разом з тим він відзначає, що Меджліс виступає за ненасильницьку боротьбу.

Активіст розраховує, що світова спільнота підтримає Меджліс. Він вважає, що агресію РФ проти кримських татар можуть зупинити жорстокі економічні санкції. Також Іслямов анонсував звернення в Європейський суд з прав людини.

Координатор блокади Криму вважає, що після заборони Меджлісу створити нове аналогічне об'єднання буде неможливо. Він розповів, що всі ЗМІ, які представляли організацію, на території РФ і окупованого Криму заблоковані, що у Меджлісу відняли будівлі і закрили його рахунки.

Також Іслямов розповів, що в Києві на Майдані Незалежності пройшла акція в підтримку Меджлісу, в якій взяли участь кілька сотень людей.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов розповів, як добре живеться кримським татарам після захоплення півострова Росією.