RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Партизанська війна в Криму: у Яроша вразили реакцією місцевих жителів

Представник колишнього лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша, боєць Української добровольчої армії (УДА) Олена Білозерська розповіла про те, що жителі окупованого Росією Криму вважають сценарій розгортання українською стороною партизансько-диверсійної війни в Криму абсолютно реальним.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Білозерська зазначила, що, на думку кримчан, окупаційні правоохоронні органи не зможуть дієво захистити їх від українських диверсантів. При цьому жителі півострова готові бачити потенційних диверсантів у колишніх солдатах ЗСУ, які перейшли на службу до окупанта, численних українських гастарбайтерах, а також в українських туристах, що приїжджають відпочивати в Крим.

"Вони пропонують закрити кордони, ввести візовий режим, вислати "понаехавших" (для них це люди, які переселилися до Криму у період з 1991 по 2013 рік), усіх підозрілих українців здавати в поліцію, готуватися до створення "народних патрулів" для відлову диверсантів. Вони стверджують (опаньки!) що у Севастополі існує досить потужна проукраїнська "п'ята колона" - люди, які вивішують українську символіку, ведуть "на кухнях" проукраїнську пропаганду, збираються відправляти своїх дітей навчатися до України. Хай цих людей не більшість, але їх достатньо, щоб стати опертям для диверсантів", - пише Білозерська.

Як повідомляв "Апостроф", Білозерська в інтерв'ю розповіла, що після того, як Україна відновить контроль над окупованим Донбасом, українські бійці будуть воювати за анексований Крим.