RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У цієї країни хороше майбутнє: мережі зворушила історія про шкільну вчительку в Україні

Користувачів соціальних мереж зворушила історія українського блогера Павла Белянського про шкільну вчительку його доньки-першокласниці.

На своїй сторінці в Facebook він написав, що вчителька відмовилася від зібраних батьківським комітетом грошей.

"У день вчителя наша викладачка початкових класів, жінка років п'ятдесяти, урочиста у святковій мереживній блузці, спокійним і рівним голосом відмовилася від будь-яких подарунків, і тим більше від конверта з грошима. Тим же рівним голосом вчителька сказала присоромленим батькам, що вона людина віруюча, і що на її руках немає слідів від кайданів, а значить вона ходить в школу без примусу. Ще сказала, що дякувати її поки нема за що, тільки місяць пройшов, про результати говорити рано. Тут же дістала телефон, відкрила перше повідомлення і зі збентеженою посмішкою прочитала його. У повідомленні якийсь дорослий дядько дякував її, свою першу вчительку, що допомогла стати справжньою людиною. Вона помовчала. Додала тихо, що в країні війна. Знову помовчала. Сказала – а якщо хочете допомогти, купіть всьому класу квитки в театр, я підкажу, які вистави нам зараз підійдуть. Подякувала і пішла в клас. Через хвилину стало чути, як у класі дитячі голоси заспівали гімн України", - написав Белянський.

Як повідомляв "Апостроф", серед користувачів соціальних мереж викликала ажіотаж фотографія з урочистої лінійки 1 вересня в окупованому Сімферополі, де школярі тримають повітряні кульки кольорів українського прапора.