RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Затримання бразильського бойовика в Києві: журналіст показав фатальне відео

Журналіст Денис Казанський показав сюжет російського ТБ за участю бразильського найманця Рафаеля Лусварги, який воював на боці бойовиків ЛНР і вчора був затриманий у столичному аеропорту "Бориспіль".

Відео, яке вийшло на російському ТБ ще в лютому 2015 року, Казанський опублікував на сторінці в соціальній мережі ВКонтакте.

У публікації на своєму сайті журналіст зазначив, що цей сюжет став фатальним для всіх його учасників. Бойовика на прізвисько "Тарган" вбили на очах російських журналістів, ватажка козаків Володимира Тимофєєва (прізвисько Бабай Первомайський) заарештувала "генпрокуратура" ЛНР, звинувативши у тяжких злочинах.

Журналіст не може пояснити те, що бразильський легіонер Лусварги, котрий з 2014 року воював за бойовиків ЛНР, не приховуючи своєї особистості, хотів потрапити на Донбас через київський аеропорт. Історію з пійманим бразильцем Казанський називає феноменом. Він зазначає, що ДНР і ЛНР дивним чином "вдається залучати розумово неповноцінних людей з усього світу".

"У в'язниці у нього буде прізвисько "рафаелка", — з іронією коментує затримання Лусварги один з користувачів Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські волонтери викрили чергового солдата з РФ, який воював на Донбасі за бойовиків.