RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Названо спосіб, як вибити ДНР/ЛНР з Донбасу

Колишній лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош вважає, що при збільшенні боєздатності армії Україна має непогані шанси вибити бойовиків з Донбасу і деокупувати території, підконтрольні ДНР-ЛНР.

В інтерв'ю Online.ua Ярош підкреслив, що дипломатичним шляхом конфлікт на сході України заморожується, а Україна фактично втрачає окуповані території.

Екс-лідер ПС зазначив, що треба розраховувати на сили українського народу, щоб армія могла готувати і здійснювати бойові операції зі звільнення захоплених міст.

"Я більш ніж переконаний, що, якби ми підняли на належний рівень боєздатність ЗСУ, таку операцію можна було б здійснити. Можливо, за півроку, можливо, за рік, але, якщо поставити собі це за мету і прийти на допомогу, наприклад, повсталому народу на окупованих територіях, — це можна зробити", - говорить Ярош.

При цьому нардеп підкреслив, що з підконтрольних бойовикам територій надходить інформація щодо масової незадоволеності жителів окупованих районів Донбасу владою бойовиків. Ідеальним планом Ярош вважає операцію військового характеру, яка допоможе повсталим українцям на окупованому Донбасі.

Раніше в інтерв'ю "Апострофу" Ярош говорив, що деокупувати Донбас можна за 2-3 роки.