RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

​Пропагандисти Путіна показали, як маскувалися на Майдані

Скандальні російські пропагандисти розповіли, як їм доводилося маскуватися на Майдані Незалежності у Києві під час Революції Гідності.

Зокрема, спецкори "Комсомольської правди" Олександр Коц і Дмитро Стешин зазначили, що вони чіпляли українську символіку на свій одяг.

"Щоб мати можливість працювати в ті "майданні" дні, доводилося маскуватися. За 200 гривень на місцевих базарах ми купували чорні в'язані шапочки з червоним тризубом на лобі. На лацкани вішали жовто-блакитні стрічки. Навіть апаратуру ними прикрашали. Вони служили системою розпізнавання "свій-чужий". Точніше, її "зламаною" версією.

- Сашко! - кричали ми один одного в натовпі. - Дмитро!", - йдеться в матеріалі "Комсомолки".

Відзначається, що в 2014 році "Правий сектор" вніс Коца у чорний список.

"В кінці лютого нам подзвонив знайомий оператор одного федерального каналу: "Хлопці, я вилітав через Бориспіль, там прямо з погранцями і митницею стоять майданівці зі списками – ловлять депутатів-регіоналів і російських журналістів. Про Стешина не знаю, але Коц точно є в цьому списку", - пишуть у статті.

"Вибиралися по землі. На залізничний вокзал нас вивозили друзі чи не в багажнику. А через декілька місяців СБУ оголосила нас персонами нон-грата. Ще через місяць — в розшук за статтею "тероризм". Якраз у ті дні, коли Надія Савченко була затримана ополченцями (бойовиками ЛНР – "Апостроф")", - розповідають пропагандисти.

Як повідомляв "Апостроф", Коц і Стешин пишуть про ситуацію в Україні, вони часто працюють на окупованих територіях Донбасу.