RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Річниця Голодомору: в мережі хвиля гніву через антиукраїнську акцію в Москві

У мережі викликала хвилю гніву антиукраїнська акція в Москві, учасники якої виступали проти річниці Голодомору 1932-33 років.

Інформагентство "РИА Новости" повідомляє, що в акції біля будівлі українського культурного центру взяв участь московський депутат Дмитро Захаров.

Зазначається, що всього в акції брали участь близько двох десятків осіб. В руках вони тримали плакат з написом "Міф про Голодомор — брехня і танець на кістках". Крім цього, активісти принесли з собою частини свинячої туші і виклали їх перед будівлею українського центру.

Український журналіст Денис Казанський на своїй сторінці в Facebook різко висловився на адресу росіян, зазначивши, що ця акція є найкращим доказом того, що голод 1932-33 років дійсно був геноцидом українців.

"Чи варто чекати визнання Голодомору від стада, яке не вірить навіть у те, що їх батьків і дідів гноїли в Гулагу?", "Скажу мовою зрозумілою для цих кінчених на фотографії - Бог не фраєр, він все бачить", "Нащадки катів ніколи не пробачать нащадкам жертв їхньої пам'яті...", - пишуть коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", народний депутат з фракції "Опозиційного блоку" Ігор Шурма залишився сидіти під час вшанування у Верховній раді хвилиною мовчання жертв політичних репресій та Голодомору.