RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Опальний ватажок ДНР зізнався в низькій бойової готовності бойовиків

Один з ватажків бойовиків, колишній так званий "міністр держбезпеки ДНР" Олександр Ходаковський заявив, що незаконні збройні формування Донбасу на сьогодні повноцінно не забезпечуються патронами і озброєнням.

Про це повідомляє український ресурс "Новости Донбасса".

За словами Ходаковського, на добу на одного бойовика виділяється 48 патронів на автомат, що ставить у скрутне становище незаконні збройні формування за можливої активізації бойових дій. Він підкреслив, що бойовики самі змушені купувати патрони, а також поскаржився на недокомплект незаконних збройних формувань на передовій, який становить 60%.

Також Ходаковський сказав, що прийшла в непридатність вся стріляюча техніка бойовиків, оскільки з 2014 року не оновлювалися її стовбури і механізми.

Він додав, що під егідою "міністерства оборони ДНР" відбувається розпил підприємств на металобрухт. Зокрема, як каже Ходаковський, бойовики вирізали інфраструктуру Донецького резинохімічного заводу і шахти "Жовтнева".

Як повідомляв "Апостроф", Ходаковський не побачив нічого страшного в перетворенні окупованого Донбасу в подобу Придністров'я.