RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Зустріч Савченко з ватажками ДНР-ЛНР: з'явилося відео експерименту з нардепом

Українські журналісти провели експеримент з колишньою ув'язненою в РФ, а нині народним депутатом Надією Савченко, представившись їй людьми ватажка бойовиків ДНР Олександра Захарченко.

Відео, зроблене журналістами проекту "Гроші", опубліковано на YouTube.

Журналіст зателефонував Савченко нібито з Донецька за дорученням Захарченко. Він сказав, що в Києві у бойовиків є широка агентурна мережа, запропонував дати її номер людині сепаратистів у столиці і отримав згоду.

Потім їй зателефонував актор від імені цієї людини і домовився про зустріч. У сюжеті зазначається, що Савченко спілкувалася з ним прямо з сесійної зали в Раді і погодилася на зустріч у кафе.

На цій зустрічі Савченко запропонували відкрити в Києві посольство "ЛДНР" під прикриттям культурного центру.

Народний депутат заявила, що юридично це неможливо зробити, але сказала, що знає людину, яка може допомогти з таким проектом, і додала, що добре почати його з дітей з їх матерями і стартувати на релігійні свята.

У бесіді Савченко також зазначила що не любить Кремль і російську владу, і наостанок передала персональний привіт ватажку бойовиків ДНР Олександру Захарченку.

Припущення журналістів про те, що про цю зустріч Савченко повідомила в СБУ, в самій спецслужбі спростували. При цьому автори експерименту бачили, що за зустріччю спостерігали якісь люди, схожі на спецагентів.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Надія Савченко в Мінську провела скандальну зустріч з ватажками сепаратистів Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким.