RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Українці довіряють волонтерам та армії, а не уряду - дослідження

У 2016 році українці найбільше довіряли волонтерським організаціям. Довіра волонтерам перевищує недовіру на 44%. Про це свідчать результати соцопитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

У цілому довіру громадян отримали інституції, які пов'язані з обороною країни: Збройні сили України з балансом довіри-недовіри у +36%, добровольчі батальйони (+33%), Національна гвардія (+28%), прикордонна служба (+12%).

Також позитивний баланс у церкви (+30%), громадських організацій (+8,5%), патрульної поліції (+5%), ЗМІ України (+4%).

У свою чергу, найбільшу недовіру в українців викликають російські ЗМІ (-78%), державний апарат України (-74%), комерційні банки (-73%), Нацбанк (-65%), Верховна Рада (-69%). Однаковий рівень недовіри до прокуратури та політичних партій (-67%). Далі йдуть Кабмін, президент України, облдержадміністрації, профспілки, Національне антикорупційне бюро України, СБУ, омбудсмен та західні ЗМІ.

Опитування було проведено з 16 по 20 грудня 2016 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, також повідомлялось, що майже половина українців виступає за дострокові вибори президента та парламенту.