RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В Україні з 1 січня подорожчав алкоголь і з'явилося платне ТБ

З 1 січня 2017 року українців чекають важливі зміни, які були схвалені владою.

Зокрема, тепер українці будуть платити за перегляд телеканалів. Набувають чинності зміни в закон України про телебачення і радіомовлення. Зміни передбачають, що українські медіагрупи отримують право вимагати від операторів платного ТБ плату за мовлення каналів в їх мережах.

Варто відзначити, що раніше медіагрупи вже озвучили приблизні ціни на транслювання по платному ТБ. Мінімальна вартість пакетів найбільших медіагруп в Україні коливається від 0,75 грн (1+1 media) до 3 грн (Inter Media Group). Розрахунок йде на 1 абонента за 1 місяць. При цьому очікується, що з кожним провайдером компанії будуть вести окремі переговори.

Ряд провайдерів в свою чергу пригрозили відключити мовлення телеканалів. Швидше за все таким чином буде збільшена абонентська плата для абонентів. Або ж вони просто втратять можливість дивитися ТБ.

Підвищення цін на сигарети і алкоголь

З початку поточного року акцизи на алкоголь зростуть на 20%. Експерти прогнозують, що ціни зростуть на 10-15 гривень за пляшку 0,5 л. При цьому Верховна Рада також схвалила підвищення акцизу на виноробну продукцію та слабоалкогольні напої на 12%. Акциз на пиво виросте ще на 2,78 гривні за 1 літр.

Також додаткове фінансове навантаження впаде на курців. З 1 січня 2017 року акциз на тютюнові вироби підвищиться на 40%. Таким чином сигарети середньої цінової ніші (18-22 грн.) подорожчають на 4-6 грн.

У 2017 році також підвищаться акцизи на алкоголь і сигарети Фото: flickr/Nicolas Heinzelmann

Детальніше про підвищення цін на алкоголь і сигарети читайте в матеріалі "Апостроф.Економіки".

Фактично одразу після Нового року набуває чинності постанова Кабміну «Про затвердження Порядку внесення засобів електронного цифрового підпису та засобів криптографічного захисту інформації в безконтактному електронному носії, що міститься в паспорті громадянина України і надання послуг електронного цифрового підпису з використанням паспорта громадянина України з імплантованим безконтактним електронним носієм». Очікується, що зазначений проект буде поширюватися на сферу послуг електронного цифрового підпису.

Фактично своїм рішенням Кабмін підтвердив юридичну силу електронного документа, якщо до нього прикріплений електронний підпис.

Раніше "Апостроф" розбирався про те, чого чекати українцям від підвищення мінімальної зарплати до 3200 гривень з 1 січня 2017 року.