RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Матіос назвав терміни винесення вироку Януковичу

Заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос вважає, що український суд винесе вирок втікачу-президенту Віктору Януковичу, обвинуваченому у державній зраді, до квітня цього року.

Про це Матiос сказав в інтерв'ю 5 каналу.

За словами головного військового прокурора, обвинувальний акт потрапить до суду до кінця січня. На те, щоб суд першої інстанції розглянув всі докази і вивчив показання свідків, Матіос відводить два місяці.

При цьому він зазначив, що не виключає виникнення проблем з формуванням суддівської колегії і присяжних для розгляду справи проти Януковича.

За словами Матіоса, генеральний прокурор Юрій Луценко хоче особисто підтримати державне обвинувачення проти Януковича в суді.

Також заступник генпрокурора розповів, що в ході розслідування прокурори беруть свідчення у співробітників українського представництва в ООН. Їх мета — обставини отримання постійним представником РФ в ООН Віталієм Чуркіним листа до Януковича, в якому йдеться про введення російських військ в Україну.

Нагадаємо, 28 листопада 2016 року в Генпрокуратурі оголосили Януковичу підозру у держзраді.

Як повідомляв "Апостроф", 3 січня адвокати зажадали забезпечити заслуховування показань Януковича по справах, по яким йому висуваються підозри.