RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Ветерани АТО повідомили подробиці нової блокади Донбасу: опубліковані фото

Ветерани АТО, які організували блокаду окупованих районів Донецької та Луганської областей, повідомили про перші результати діяльності.

Один з організаторів заходу, нардеп Семен Семенченко опублікував фото з місця подій на своїй сторінці в Facebook.

Фото: facebook.com/dostali.hvatit

Фото: facebook.com/dostali.hvatit

Він розповів, що активісти заблокували ділянку залізниці Луганськ–Лисичанськ–Попасна в районі станції Гірське. За його словами, по цій дорозі щоденно рухалися 12 вантажних поїздів з більш ніж 700 вагонами.

Фото: facebook.com/dostali.hvatit

Також повідомляється, що ввечері, 25 січня, активісти затримали потяг з 57 вагонами, який прямував до окупованого Луганську. Ветерани заявили, що їхня акція безстрокова. Також відомо, що учасники блокади знаходяться на місці зі зброєю – зареєстрованими мисливськими карабінами та ін.

Фото: facebook.com/dostali.hvatit

Фото: facebook.com/dostali.hvatit

На місці блокади ветеранів відвідали представники поліції, Держприкордонслужби, Нацгвардії та СБУ. Однак ніяких дій по відношенню до учасників блокади вони не зробили.

Начальник штабу внутрішнього корпусу "Донбас" Вано Надірадзе у коментарі журналістам розповів, що разом з ветеранами на місці перебуває поліція і запевнив, що бійці не здійснюють незаконних дій. "Якщо ми хочемо припинити війну, то спершу повинні припинити торгівлю з окупованою територією – тоді закінчиться ця війна", - сказав він.

Семенченко повідомив, що перша ніч блокади пройшла спокійно, якщо не вважати кілька автоматних черг у лісосмузі. Він запевнив, що ветеранів підтримують представники всіх підрозділів, які несуть службу в цьому районі. У той же час незадоволеними залишаються генерали і "начальство на горі". Також учасники блокади очікують візиту керівництва Луганської області.

Детальніше про те, чим може обернутися блокада Донбасу, читайте в статті "Апострофа".