RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Загострення під Авдіївкою: до боїв підключилися російські танки

У запеклі бої, які ведуться в районі Авдіївки в зоні АТО, включилися російські танки.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що бої під Авдіївкою не затихають. Бойовики, розлючені своїми втратами, намагаються вибити українські підрозділи поблизу Ясинуватської розв'язки та промзони.

Бутусов розповів, що проти сил АТО виступили великі сили артилерії 1-го армійського корпусу російських окупаційних військ. Також він зазначив, що за даними з передової, підрозділи російських найманців ввели в бій танки.

Журналіст повідомляє, що українські військові під Авдіївкою не відступають, артилерія веде вогонь у відповідь по бойовиках.

Бутусов підкреслив, що бої відбуваються на території, яка, згідно з Мінськими угодами, контролюється Україною. За його словами, російські командири мають намір будь-якою ціною зберегти загрозу Авдіївці. Він вважає, що інспекції ОБСЄ не можуть притлумити битви.

Ситуація під Авдіївкою вимагає серйозної уваги, резюмує журналіст.

Нагадаємо, близько 5 години ранку 29 січня бойовики почали інтенсивний обстріл позицій сил АТО в районі Авдіївської промзони, а пізніше пішли на штурм.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр оборони Степан Полторак розповів, як українські військові зайняли стратегічно важливий пост поблизу Авдіївки.