RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Freedom House залишив Україні рейтинг "частково вільної країни"

Директор українського представництва Freedom House Метью Шааф заявив, що в рейтингу організації "Свобода у світі-2017" Україна залишилася в розділі "частково вільних країн".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У рейтингу "Свободи в світі" 2017 року рейтинг України залишився такий же – 3 бали. І країна залишилася в категорії частково вільної", - зазначив Шааф.

Зазначається, що початок 2016 року ознаменувався продовженням внутрішньополітичного протистояння в Україні.

У звіті говориться, що Кабмін під керівництвом Арсенія Яценюка досяг прогресу у реформуванні газового та банківського секторів, а уряд Володимира Гройсмана продовжило реформування енергетичного сектору, що скоротило корупційні ризики. Проте, підкреслює Шааф, протягом минулого року інші заходи по боротьбі з корупцією просувалися низькими темпами.

Директор українського представництва Freedom House додав, що після вбивства в Києві журналіста Павла Шеремета з'явилася серйозна стурбованість з приводу безпеки та свободи працівників сфери ЗМІ.

Також в 2016 році переселенці з Криму і Донбасу продовжували відчувати труднощі в отриманні доступу до державних послуг, а станом на кінець року ситуація з проведенням виборів в підконтрольних бойовикам регіонах східної України так і залишилася невизначеною.

Окрім цього підкреслюється, що Україна фактично не просунулася у розслідуванні і покарання за злочини, вчинені в останні місяці правління екс-президента Віктора Януковича у часи Євромайдану.

Як повідомляв "Апостроф", Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення пояснив Freedom House заборону російського телеканалу "Дождь".