RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

До звільнення заручників з "ДНР/ЛНР" планують залучити ООН

До процесу звільнення українських заручників з "ДНР" та "ЛНР" планується залучити Моніторингову місію ООН. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Тристоронньої групи на переговорах в Мінську, повідомила представник України на переговорах Дарка Оліфер.

За її словами, сторони звернуться до ООН з пропозицією стати посередником у процедурі запевнення відмови громадян, які в рамках обміну полоненими не хочуть повертатися на територію окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

"В рамках гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи було ухвалено рішення звернутися до Моніторингової місії ООН з прав людини з проханням про те, щоб представники місії стали посередниками в процедурі верифікації відмови громадян, які відмовляються від переміщення на територію ОРДЛО в рамках обміну заручниками і хочуть залишитися на території, підконтрольній українській владі", - заявила Оліфер.

Вона також підкреслила, що Київ також наполягає на залученні до цієї місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про плани залучити до процесу звільнення українських полонених на Донбасі спостерігачів міжнародної місії ОБСЄ.