RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Генштабі повідомили про відведення важких озброєнь на Донбасі

Збройні сили України відвели важке озброєння від лінії зіткнення на Донбасі, не чекаючи інформації про відповідні дії бойовиків. Про це повідомив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко, передає прес-служба Міністерства оборони.

"Після чергового оголошення перемир'я, яке настало з" нуля "годин 9 лютого, українські збройні сили, дотримуючись тих домовленостей, які були досягнуті у Мінську, відвели відповідне важке озброєння від лінії зіткнення у певні райони, навіть не дочекавшись інформації про відповідні дії протилежної сторони", - заявив Муженко.

За його словами, після короткочасного затишшя спостерігається збільшення кількості мінометних обстрілів і застосування танків, що призвело до значних втрат серед військовослужбовців - тільки за минулу добу загинули троє, а ще десять - отримали поранення.

Глава Генштабу додав, що українські війська мають право на "адекватну відповідь" на обстріли російсько-терористичних військ, але зазначив, що "вогонь у нас в кілька разів менше інтенсивність обстрілів з протилежного боку".

Нагадаємо, сьогодні, 17 лютого, на Донбасі загинув боєць добровольчого батальйону "Організації українських націоналістів".