RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Савченко розповіла про зустріч з українськими заручниками у окупованій Макіївці

Народний депутат України Надія Савченко закликала країни нормандської четвірки негайно прискорити процес звільнення українських заручників, утримуваних на непідконтрольною Києву території Донецької та Луганської областей.

"Звертаюся до вас з проханням терміново прискорити звільнення українських військовополонених, які перебувають на окремих (окупованих) територіях Донецької та Луганської області в т.зв.." ДНР "та" ЛНР ", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Вона також опублікувала звернення з відповідним проханням до президентів України, Франції та канцлеру Німеччини.

Крім того, Савченко повідомила, що зустрілася поспілкуватися з шістьма українськими військовополоненими, яких утримують терористи "ДНР" у виправній колонії у Макіївці.

"Відвідали дві камери, де утримують шість наших військовополонених. Поспілкувалися з хлопцями. Умови жахливі, вогкість, холод. Речі від рідних передали. Чекаємо до завтра. Обіцяли дати можливість відвідати всіх, хто є в Мінських списках. Коли йшла по коридорах тюрми кричала "Слава Україні", а у відповідь звучало "Героям слава!". Тому хлопці не бояться!" - розповіла Савченко.

За даними Інтерфакс, народний депутата також закликала лідерів країн нормандської четвірки здійснити обмін полоненими "всіх на всіх".

Нагадаємо, раніше у мережі було опубліковано відео, на якому Савченко в супроводі озброєних бойовиків "ДНР" знаходиться в окупованій Макіївці.