RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Гордість замість майбутнього: Портников поставив росіянам сумний діагноз

Результати проведеного в РФ соцопитування, згідно з якими росіяни пишаються перемогою у Великій Вітчизняній війні і підкоренням космосу, свідчать про серйозну хворобу російського суспільства.

Про це у своїй колонці на сайті "Крим.Реалії" написав український журналіст Віталій Портников.

Він зазначив, що росіяни запаморочені як офіційною пропагандою, так і власними комплексами невдах і "терпил", давно вже не здатних кинути серйозний виклик власній криміналізованій владі, домогтися конкуренції в політиці та економіці, а також чесності в медіа.

Щодо гордості жителів РФ перемогою у Великій Вітчизняній війні Портников звертає увагу, що сучасні росіяни нікого не перемагали.

"Наймолодшим учасникам війни вже далеко за 80 років, причому живуть ці люди похилого віку часто у не найкращих умовах. Більшість росіян доля власних ветеранів не хвилює. Їм набагато простіше пройтися з портретами загиблих родичів по вулицях – це дешево і не встановлює ніякої відповідальності за живих. І не випадково. До перемоги над нацизмом сучасні росіяни жодного відношення не мають. Росіяни пишаються минулим, бо у них нема сьогодення. І ця показна гордість замінює їм майбутнє", - зазначив журналіст.

Портников пише, що росіяни пишаються космічними досягненнями, проте сучасна Росія аж ніяк не знаходиться в авангарді космічних досліджень і використовує технології радянських часів.

"Але в цьому році космос потіснила крадіжка Криму. Факт – це сучасна подія. Але тільки чим тут пишатися? Віроломним – в дусі Гітлера – нападом на країну, яку багато російських обивателів досі називають "братньої"? Порушенням міжнародного права? Репресіями і знущаннями в Криму?

Росіяни і не помітили, як із суспільства брехливих циніків перетворилися на суспільство мародерів", - зазначив журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно були опубліковані результати соцопитування про рівні підтримки росіянами самопроголошених ДНР та ЛНР.