RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Порошенка повідомили, хто стоїть за блокадою Донбасу

За економічною блокадою Донбасу стоїть Росія та українські олігархи і політики, які переслідують особисту вигоду. Про це в інтерв'ю ЛІГА заявив глава Адміністрації президента України Ігор Райнін.

"А це вигідно, по-перше, російській стороні - будь-яка напруга ситуації на Сході - це послаблення позицій на всій території України. По-друге - це ті люди, які всередині України хочуть дестабілізувати ситуацію з вигодою для себе, не розуміючи катастрофічних наслідків. Це як політики, так і частина олігархів. І треті - це політики-аматори середнього штибу, які бачать в ситуації, що склалася особисту вигоду", - заявив Райнін.

У той же час він відмовився назвати конкретні прізвища олігархів, які підтримують блокаду, оскільки не має "доведених фактів".

Глава АП також пояснив, чому українська влада не застосує силу для розблокування Донбасу.

"У першу чергу, потрібно переконати в нашій правоті тих, хто щиро підтримує блокаду - не за гроші і не за політичні дивіденди. Так, таких меншість. Але якщо ошуканих, припустимо, навіть близько 20%, то їх переконання - вже великий крок для вирішення проблеми. Така робота ведеться", - зазначив Райнін.

Нагадаємо, сьогодні, 2 березня, глава Національного банку України Валерія Гонтарєва спрогнозувала уповільнення на половину економічного зростання у разі продовження торгівельної блокади ОРДЛО.