RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Держдеп США вказав на порушення прав людини на Донбасі та у Криму

Державний департамент США повідомив опублікував щорічний звіт про стан справ із правами людини в Україні, згідно з яким найбільші порушення прав людини відбулися в зв'язку з конфліктом на сході України і окупацією частини українського Донбасу. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зокрема, зафіксовано, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі "здійснювали викрадення, тортури і незаконні утримування, використовували дітей як солдатів, придушували незгоду і накладали обмеження на гуманітарну допомогу".

Повідомляється і про зловживання з боку урядових сил, але у меншому ступені.

З боку влади України, за інформацією Держдепу США, є проблеми з судовою системою, що порушує права людини. Йдеться про те, що влада не робить "належних заходів для переслідування і покарання більшості посадових осіб, які здійснювали зловживання, що створило атмосферу безкарності".

Також в документі згадано, що міжнародні правозахисні організації та ООН побачили "значні недоліки" у розслідуванні порушень прав людини, скоєних урядовими силовими структурами.

Порушення прав людини в окупованому Криму безпосередньо пов'язані з російською окупацією.

"Російські силовики влаштували широку кампанію залякування з метою придушити незгоду і опір окупації - викрадення, зникнення, фізичні зловживання, політичні переслідування, постійні допити ...

Окупаційна влада позбавила членів певних груп, в першу чергу українців і кримських татар за національністю, основоположних громадянських свобод, включаючи право на демонстрацію свого громадянства і національності, вони піддаються систематичної дискримінації", - йдеться в звіті.

Відзначимо, Державний департамент США публікує звіт з оглядом стану прав людини в усьому світі щорічно. Всього в ньому оглянули стан в майже 200 країнах і територіях.

Як повідомлялося раніше, Кабінет Міністрів України 11 січня 2017 року ухвалив розпорядження, яким фактично визнав відповідальність за дотримання прав людини на окупованій бойовиками території Донбасу.