RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

В ООН попередили про загрозу екологічної катастрофи на Донбасі

Збройний конфлікт на Донбасі, де розташовані великі хімічні підприємства, може привести до хімічної катастрофи. Про це йдеться в заяві експертів ООН.

"Зараз бої ведуться в містах, близьких до індустріальних центрів, тому зростає загроза потрапляння снарядів у підприємства, в результаті чого можуть бути серйозні наслідки для тих, хто живе неподалік", - цитує спеціального доповідача ООН Баскута Тунчака "Радіо Свобода".

За його словами, 24 лютого снаряди потрапили в сховище, де перебувало понад 7 тонн газу хлорину, а в разі пошкодження хоча б одного 900-кілограмового контейнера, загинули б усі в радіусі 200 метрів, а ті, хто працював би в радіусі 2,4 кілометра, отримали б серйозний удар по здоров'ю.

"У разі ж значних пошкоджень, за 24 годин потрібно було б проводити евакуацію людей, що живуть в радіусі 7,4 кілометра у напрямку вітру", - підкреслив Тунчак.

Раніше стурбованість зупинкою Донецької фільтрувальної станції та загрозою екологічної катастрофи в регіоні висловлював і глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні посол Ертугрул Апакан.

Нагадаємо, 26 лютого повідомлялося, що у результаті обстрілу Донецької фільтрувальної станції був пошкоджений склад з хлором.