RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Під Маріуполем обстріляли місію ОБСЄ

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці в Європі (СММ ОБСЄ) повідомила про обстріл свого патруля біля Маріуполя. Про це повідомляє прес-служба організації.

Відзначається, що 10 березня, перебуваючи на автодорозі Т0519 на західній околиці підконтрольного бойовикам "ДНР" с. Пікуза (колишнє Комінтерново), у 23 км на північний схід від Маріуполя патруль СММ в складі шести спостерігачів і двох автомобілів здійснював моніторинг дотримання режиму припинення вогню для проведення ремонтних робіт на газопроводах, пошкоджених в результаті обстрілу 8 березня.

П'ятеро спостерігачів перебували у двох автомобілях СММ, припаркованих у 20 м один від одного, а один спостерігач стояв неподалік. Автомобілі СММ було припарковано у 60-80 м на схід від передового блокпоста бойовиків "ДНР".

О 13:52 патруль місії почув свистячий звук, після чого стався удар приблизно у 30 м на північ від автомобілів СММ. Почувши свист, шостий член патруля повернувся у свій автомобіль. Орієнтовно через 6-10 секунд спостерігачі почули другий удар також в 30 м від автомобілів СММ. Снаряд розірвався на присадибній ділянці з південно-західного боку будинку, розташованого приблизно в 40-50 м на північний схід від блокпоста "ДНР".

"Автомобілі СММ накрило грунтом, який розлетівся в результаті другого вибуху снаряда при ударі об землю. Спостерігачі відчули ударну хвилю від вибухів. За їхньою оцінкою, обидва вибухи були викликані розривами 82-мм мінометних мін. Вони бачили 4-5 місцевих жителів, лежали на землі, а також приблизно шістьох озброєних членів "ДНР", які ховалися у окопах біля блокпосту", - йдеться в повідомленні.

Після двох вибухів патруль СММ негайно покинув цей район. Ніхто зі спостерігачів не постраждав.

Нагадаємо, 2 лютого бойовики "ДНР" обстріляли місію ОБСЄ під Авдіївкою.