RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Блокада Донбасу: з'явилося відео ліквідації редуту

У мережі з'явилося відео ліквідації правоохоронцями редуту активістів блокади Донбасу на залізничній станції "Кривий Торець" в смт Щербинівка (Донецька область).

В учасників блокади Донбасу вилучили зброю та боєприпаси. Про це повідомили начальник ГУНП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін і начальник управління СБУ в Донецькій області Олександр Куц під час брифінгу в Краматорську.

"У ході проведення зазначених заходів оперативно-пошуковими групами СБУ було виявлено осіб, які мали при собі зброю і відмовлялися її передати добровільно в органи поліції", - розповів Куц.

За словами, Аброськіна, було вилучено вісім одиниць різної зброї і вибуховий арсенал - дві бойові гранати, порох, детонатори і патрони. Також повідомляється, що один із затриманих учасників блокади раніше був судимий за вбивство.

"З цими людьми будуть також проведені слідчі дії за фактом незаконного блокування залізничних шляхів, захоплення електровозу і після закінчення слідчих дій слідчий по кожному прийме рішення", - йдеться в повідомленні.

Раніше Служба безпеки України підтвердила інформацію про затримання сорока трьох учасників блокади Донбасу в зоні проведення антитерористичної операції. Як зазначається, затримання відбулися в зв'язку з ростом загрози терактів на об'єктах інфраструктури Донецької і Луганської областей.

У Національній поліції України спростували інформацію про штурм редуту учасників товарної блокади ОРДЛО.

У той же час у соцмережах активно обговорюють новину про розгром силовиками редуту активістів і можливі наслідки такого рішення.