RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Сили АТО зазнали нові втрати на Донбасі

У штабі АТО повідомили про те, що ситуація на окупованому Донбасі погіршилася і за минулу добу загинув один український військовий, ще четверо були поранені і четверо травмовані.

Про це йдеться на сторінці прес-центру штабу АТО в Facebook.

У штабі повідомляють, що кількість обстрілів зросла у другій половині дня 13 березня, при цьому бойовики використовували важке озброєння. Всього за добу в зоні АТО було зафіксовано 97 обстрілiв. Українські військові відкривали у відповідь вогонь, щоб знизити вогневу активність бойовиків.

Обстріли вживалися в усіх напрямках. На Маріупольському обстрілювали опорні пункти в районі Павлополя, Широкіно, Гнутово, Водяного, Чермалика. Також з міномета була обстріляна Мар'їнка.

У Донецькому напрямку бойовики вели вогонь в районі Опитного, Авдіївки, Зайцево, Новгородського, Світлодарська, Верхньоторецького, Пісків, Кам'янки. Стріляли з мінометів, кулеметів, гранатометів. Біля Авдіївки і шахти Бутівка стріляли також з танка. Також складною була ситуація під Луганським, де, крім мінометів і гранатометів, в хід пішли артилерійські установки.

У Луганському напрямку бойовики обстрілювали позиції сил АТО біля Кримського, Попасній, Трьохізбенки, Новоолександрівки і Станиці Луганської.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали відео наслідків танкового обстрілу Авдiївки.