RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Прихильники блокади Донбасу влаштували протести в ряді обласних центрів: опубліковано фото і відео

У ряді обласних центрів прихильники торгової блокади окупованого Донбасу влаштували протести з підпалом шин і висуненням вимог до влади у зв'язку із затриманням силовиками активістів на Донбасі.

Так, у Вінниці ввечері 13 березня протестувальники почали акцію біля будівлі обласного управління СБУ з вимогами до голови відомства Василя Грицака, передає "Depo.Вінниця".

Представники СБУ, які вийшли до активістів звинуватили їх у бажанні попіаритися. У відповідь протестувальники підпалили автомобільні шини.

Активісти погрожували, що, якщо до ранку учасників блокади не звільнять, то вони заблокують фабрику "Рошен" в місті.

У Рівному активісти зібралися в будівлі обласної державної адміністрації і також висловили вимогу негайного звільнення затриманих учасників блокади.

Незважаючи на те, що біля будівлі Рівненської ОДА спалили шину, розмова з владою проходила спокійно.

У Львові близько 30 активістів зажадали до 10.00 14 березня відпустити затриманих учасників блокади, терміново допустити до них медиків і оприлюднити списки затриманих, передає Zaxid.net. Зазначається, що зустріч проходила мирно і спокійно.

Також палили шини під стінами Івано-Франківської ОДА, передає "ГалКа". Активісти виступали за звільнення затриманих учасників блокади Донбасу, відставку керівника Донецької поліції і вимагають підтримати блокаду на законодавчому рівні.

Як повідомляв "Апостроф", кілька десятків прихильників економічної блокади Донбасу зайшли до будівлі Чернівецької обласної державної адміністрації. Основна вимога активістів - скликання позачергової сесії обласної ради, щоб місцева влада підтримала позицію активістів з приводу недопущення торгівлі з бойовиками. Також активісти зайшли до будівлі ОДА у Луцьку.