RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Справжні найманці: Тимчук розповів, хто воює в рядах бойовиків ДНР-ЛНР

Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук розповів, що в рядах бойовиків на Донбасі зараз переважають найманці, для яких війна стала засобом заробітку.

Про це Тимчук написав у колонці для "Апострофа".

Він зазначив, що постійні обстріли є єдиним способом підтримання бойового духу бойовиків. За словами Тымчука, їх бойові підрозділи починають деградувати, тому що зараз насправді ніяких видимих дій не відбувається. "Це правило для справжньої армії. Що вже говорити про бандформування", — зазначає експерт. Він додає, що російські офіцери, які командують цими так званими подразделенияи від роти і вище, не можуть вплинути на рівень дисципліни серед бойовиків.

Також Тимчук зазначає, що сьогодні склад бандформувань викликає великі запитання, оскільки пройшов той період, коли з Росії на Донбас відправлялася велика кількість ідеологічно мотивованих найманців. За словами експерта, сьогодні в лавах найманців ідейних ворогів України дуже мало, а основним мотивом поїздки на Донбас є гроші.

"Економічна ситуація в Росії погіршується, люди шукають можливість заробити, і війна на Донбасі стала для багатьох засобом заробітку", — пише Тимчук, зазначаючи, що тепер на Донбасі воюють найманці в самому класичному розумінні слова.

Детальніше про те, що Путін обіцяє дезертирам і п'яницям "ЛДНР", читайте у колонці Тимчука на "Апострофi".