RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Геращенко повідомила невтішну звістку про українських заручників на Донбасі

На окупованому Донбасі кількість українських заручників, утримуваних бойовиками з організацій "ДНР" та "ЛНР", збільшилася до 118 осіб. Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Згідно оновленоі інформаціі СБУ , насьогодні в списку зниклих безвісти 418 осіб. Не виключаю , що зниклих безвісти в ході конфлікту - більше, і ми маємо знайти інформацію про всіх зниклих, загиблих, встановити іх долю", - написала політик за підсумками зустрічі народних депутатів з координатором ОБСЄ в гуманітарній мінської групи Т. Фришем.

За словами Геращенко, бойовики, які контролюють ОРДЛО, і РФ не дають згоди на залучення міжнародної комісії Червоного хреста в процес звільнення заручників.

"На сьогодні в мінській групі ми домовилися про притягнення до звільнення моніторингової місії ООН з прав людини (з цим всі погодилися). Дуже сподіваємося, що це компромісне рішення прискорить звільнення", - повідомила представник України в ТКГ.

Вона зазначив також, що депутати з усіх фракцій висловили стурбованість тим, що процес звільнення від вересня 2016 фактично заблоковано.

"Парламентарії також звернулися до координатора ОБСЄ з проханням зайняти більш активну позицію в питанні звільнення підлітків, які до сих пір утримуються в СІЗО Донецька та яких представники ОРДО обіцяли звільнити ще в грудні", - додала Геращенко.

Нагадаємо, 6 березня 2017 року Ірина Геращенко повідомила про 113 утримуваних бойовиками громадянах України на окупованій території Донбасу.