RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Усуває конкурента: в Україні пояснили, що означає заява ватажка "ДНР" щодо Януковича

Заяви лідера бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка про заборону на в'їзд екс-президенту України Віктор Януковичу свідчить про побоювання, що Кремль змінить керівництво на окупованих територіях Донбасу. Про це в коментарі "Апострофу" заявив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк.

"Янукович, Азаров - дійсно токсичні. Насправді позиція Захарченка збігається з думкою в ОРДЛО, їх там дійсно вважають винуватцями всіх тих подій.

В тому числі, вони бояться, що їм на зміну надішлють Януковича і компанію. Це таке рішення, спрямоване на усунення можливих конкурентів політичних. Адже ходять чутки про те, що можуть в Донецьк повернути Януковича.

Тому заява, орієнтована виключно на їхню монополію, не більше. Вони розуміють, що ходять чутки, заяви - тому відбувається така захисна реакція. Санкції вже вводили особисті і проти Ахметова, і проти Колесникова.

Разом з тим, шансів дійсно на те, що нинішніх керівників "ДНР"/"ЛНР" замінять, особливих немає. Все поки буде так, як є зараз", - зазначив експерт.

Нагадаємо, раніше лідер терористів "ДНР" Олександр Захарченко заявив про намір заборонити в'їзд на підконтрольну територію екс-президенту Віктору Януковичу та членам Партії регіонів.