RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Дніпрі розігрався скандал через побиття вдови "кіборга" за українську мову: опубліковано відео

У місті Днiпрi багатодітну вдову бійця АТО, захисника Донецького аеропорту, побили у магазині через те, що вона говорила українською мовою.

Про цей інцидент розповідається в сюжеті ТСН, опублікованому на YouTube.

Героїня сюжету повідомила, що хотіла купити червоно-чорні стрічки солдатам на обереги, але через те, що вона розмовляла з продавщицею українською мовою, та її образила, побила, розбила телефон, вирвала з вуха сережку з тризубом і вигнала з магазину. Потерпіла зазначила, що продавці з сусідніх магазинів спостерігали за цим конфліктом, але не втрутилися. Також жінка розповіла, що коли на місце інциденту приїхали патрульні поліцейські, то вони також відмовилися спілкуватися українською мовою, а продавщицю не закликали до відповіді.

"Ця історія не повинна замовчуватися! Той, хто скоїв цей злочин, має бути покараний!" — пише на своїй сторінці в Facebook український блогер Павло Балабанов.

"Останнім часом російськомовна агресія в країні зашкалює. Я бачу лише один шлях вирішення проблеми — прийняти жорсткий закон про захист української мови. Я за те, щоб брати рогатину і йти до нори, яка називається Верховна рада. Пройтися по землі в нору рогатиною, поворушити їй звірів, щоб закон прийняли. Не візьмуть — викурити до біса. Вибрати других. І тi не візьмуть? Знову викурити. Вибирати до тих пір, поки не будуть приймати закони, які нам потрібні", — коментує історію про ображену вдову "кіборга" письменниця Лариса Ніцой на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", раніше легендарний футболіст Олександр Шовковський закликав українців перейти на українську мову.