RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Російські військові на Донбасі налагодили обмін зброї на алкоголь - ГУР

На окупованому Донбасі російські військовослужбовці розкрадають зброю і боєприпаси, щоб продати або обміняти їх на алкоголь. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони в Facebook.

"У з'єднаннях та частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ВС РФ виявлено численні випадки розкрадання російськими військовослужбовцями зброї та боєприпасів з метою подальшого продажу або обміну на матеріальні цінності", - йдеться в повідомленні.

За даними розвідників, 1 квітня ц.р. затримано військовослужбовця 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 Армійського корпусу, який намагався перевезти через кордон з РФ п'ять одиниць стрілецької зброї.

Крім того, проводиться розслідування фактів викрадення боєприпасів на передових позиціях 7 окремої мотострілкової бригади (Брянка) 2 АК.

"Встановлено, що російські військовослужбовці бригади налагодили продаж боєприпасів кримінальним структурам, а також вимінювали патрони і гранати на спиртні напої. Зокрема, місцеві жителі обмінювали 500 одиниць набоїв до стрілецької зброї на одну пляшку горілки і п'ять пачок сигарет", - йдеться в повідомленні ГУР .

У зв'язку з цим, командуванням 1 і 2 АК розпочато комплексну ревізію наявності зброї і боєприпасів у всіх підлеглих з'єднаннях і частинах.

Нагадаємо, раніше українським розвідникам вдалося дізнатися, що російські окупанти в Криму планують масові звільнення колишніх українських військових.