RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Відновленням Балаклії займаються півтисячі будівельників – Світлична

Близько півтисячі будівельників спрямовані на відновлення м. Балаклія, що на Харківщині, після ліквідації катастрофи на військовому арсеналі, повідомила Голова Харківської обласної адміністрації, пише Цензор.НЕТ з посиланням на інтерв’ю «Обозревателю».

За словами Світличної, зараз у Балаклії працює близько 500 будівельників.

"Ремонтуємо покрівлі та вікна, після буде виконаний більш складний капітальний ремонт будівель житлового фонду та соціально-гуманітарної сфери", – сказала Світлична.

Як зазначила глава ХОДА, перший етап ремонтно-відновлювальних робіт уже забезпечений фінансуванням.

"На ці цілі з бюджетів різних рівнів уже направлено 112 мільйонів гривень. Потреба більша, і у нас є домовленість з КМУ про виділення додаткового фінансування", – повідомила Юлія Світлична.

Також, за її словами, сьогодні вже повністю відновлено газопостачання, електропостачання, водопостачання та водовідведення у місті. «У звичайному робочому графіку працюють магазини. Відновили навчальний процес школи. Балаклія повертається до нормального життя», – наголосила Юлія Світлична.

Як повідомлялося, 23 березня в м. Балаклія Харківської області на території військового арсеналу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів та розльотом вибухонебезпечних предметів за межі арсеналу. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації було залучено 581 осіб та 129 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС 160 чоловік і 54 одиниці техніки, 20 піротехнічних розрахунків.