RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Українські волонтери взламали секретний російський вертоліт: опубліковано відео

Волонтери групи "Армія SOS" зламали радіоефір новітніх російських прототипів вертольотів радіоелектронної боротьби Мі-8МТПР-1, які базуються в окупованому Криму. Про це повідомляє InformNapalm.

"Волонтери легко прослуховують ефір секретного вертольота, розпіареного пропагандою як російська "суперзброю радіопридушення". Новітні засоби РЕБ ВКС Росії, які призначені для прориву протиповітряної оборони не змогли захистити навіть власний радіоефір", - йдеться в повідомленні.

Представлений радіоперехоплення ефіру був зроблений волонтером "Армії SOS" за допомогою пристрою "HackRF One"

Як зазначається, новітні російські прототипи вертольотів Мі-8МТПР-1 призначені для прикриття груп фронтових бомбардувальників і/або армійської авіації від засобів протиповітряної оборони.

У 2016 році стало відомо, що Міноборони РФ повинно було отримати десять вертольотів радіоелектронної боротьби Мі-8 МТПР-1, оснащених станцією активних перешкод "Рычаг-АВ". Поставки ВКС РФ вертольотів даного зразка, на думку розробників, мають істотно збільшити можливості авіації по прориву і придушенню ППО.

Нагадаємо, раніше волонтери опублікували отримані українськими хакерами аудіо та фото зустрічей помічника президента РФ Владислава Суркова з ватажками "ДНР" і "ЛНР.