RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В СБУ пояснили сплеск вандалізму у Донецькій області

За вказівкою російських окупантів бойовики намагаються розпалити національну ворожнечу в Україні, здійснюючи акти вандалізму над могилами і пам'ятниками. Так в Службі безпеки України прокоментували сплеск актів вандалізму в Донецькій області.

Зокрема, останніми днями у регіоні зафіксовано чотири факти вандалізму: осквернений пам'ятник загиблим у роки Другої світової війни в Маріуполі, нанесена нацистська свастика на пам'ятник загиблим від обстрілів терористів жителям селища Сартана, у Слов'янську вивішено прапор угруповання "ДНР", скоєно наругу над прапором України у Покровську.

"За вказівкою російських кураторів "пропагандисти" терористів намагаються створити передумови для розпалювання в Україні національної ворожнечі. Для цього вони організовують проплачені акції вандалізму над могилами і пам'ятниками. Ці факти потім терористи використовують для штучного нагнітання ситуації", - заявили в СБУ.

У відомстві також повідомили, що в першій половині травня очікується активізація терористів, і закликали не піддаватися на провокації.

"Просимо не піддаватися на провокації і сприяти правоохоронним органам у встановленні організаторів, посібників і виконавців протиправних дій", - йдеться в заяві спецслужби.

Нагадаємо, вчора, 21 квітня, бойовики знову обстріляли Авдіївку.