RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Бойовики знову зривають режим перемир'я: сили АТО зазнали втрат

Упродовж минулої доби підрозділи російсько-окупаційних військ здійснили сорок шість обстрілів позицій Збройних сил України на Донбасі, в результаті чого загинув один, а поранення отримали троє українських військовослужбовців. Про це повідомив прес-центр штабу АТО.

Найбільшу кількість збройних провокацій ворога було зафіксовано на Донецькому напрямку. Так, з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів супротивник відкривав вогонь по опорних пунктах поблизу Авдіївки, шахти "Бутівка", Верхньоторецького і Луганського. По захисниках Зайцевого, Пісків і Кам'янки стріляли з гранатометів і кулеметів великих калібрів. Озброєння БМП застосовував в районі населених пунктів Луганське і Зайцеве. Поблизу шахти "Бутівка" діяли ворожі снайпери.

На Приморському напрямку вогнем мінометів калібру 82-мм противник обстріляв захисників Широкино і Мар'їнки. З озброєння БМП, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів ворог вів вогонь по морським піхотинцям під Водяним. Кулемети великих калібрів застосувались у районі Лебединського, а поблизу Тарамчук і Гнутове - стрілецька зброя.

На Луганському напрямку, з великокаліберних кулеметів, мінометів калібрів 120 і 82 мм противник вів вогонь по позиціях поблизу Катеринівки. Зі стрілецької зброї було обстріляно позиції ВСУ біля Станиці Луганській і Валуйського.

Нагадаємо, 21 квітня у зоні проведення АТО загинули двоє українських військовослужбовців.