RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Війна на Донбасі: штаб АТО повідомив про нові втрати ЗСУ

За минулу добу в зоні АТО на Донбасі один український військовий загинув, ще двоє поранені.

Про це прес-центр АТО повідомив на сторінці в Facebook.

Відзначається, що бойовики 34 рази обстріляли опорні пункти ЗСУ.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120-мм і 82-мм та гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів обстрілювали позиції українських військових в районі Троїцького. По Авдіївці били з 120-мм мінометів, протитанкових гранатометів і кулеметів великого калібру. По Пісках, Луганському, Новоселівці-2 вели вогонь з мінометів калібру 82-мм і гранатометів. Опорні пункти під шахтою Бутівка і Невельским обстрілювали з гранатометів і великокаліберних кулеметів. Близько Зайцева використовували стрілецьку зброю. Також по Луганському били з БМП. Снайпери ворога діяли в районі Авдіївки.

На Приморському напрямку вогнем мінометів калібру 82-мм і з протитанкових гранатометів бойовики накривали українські позиції близько Тарамчука і Мар'їнки. БТР, автоматичні гранатомети і кулемети великих калібрів застосовували близько Гнутово. Вогонь зі стрілецької зброї бойовики вели поруч з Широкіно. Морських піхотинців під Водяним і Павлополем обстрілювали ворожі снайпери.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 82-мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь по позиціях в районі Новозвановки. Опорні пункти біля Станиці Луганської накривали вогнем з БМП і гранатометів. З озброєння БТР і автоматичних гранатометів стріляли близько Новоолександрівки. З гранатометів і стрілецької зброї бойовики стріляли по захисникам Валуйського.

Як повідомляв "Апостроф", український дипломат Богдан Яременко розкритикував рапорти штабу АТО про ситуацію на Донбасі.