RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Журналіст розкрив особистість бійця АТО, який живе в переході метро: опубліковано фото

Український журналіст Роман Бочкала розповів про бійця АТО Алі Герасименко, який був звільнений "за невідповідність" і тепер часто спить в переході метро біля Майдану Незалежності в Києві.

Про це Бочкала написав на своїй сторінці в Facebook.

Кілька днів тому він звернувся до користувачів соцмережі з проханням ідентифікувати людину у формі бійця АТО, якого часто бачать лежачим біля входу в метро "Майдан Незалежності".

Після Бочкала повідомив, що цю людину ідентифікували, і він насправді виявився бійцем АТО.

"Цю людину звуть Алі Герасименко. В 11 бате служив з 17 серпня 2015го. Був покликаний Iрпенсько-Бучанським військкоматом. 51 рік. Прописаний в Житомирі. Кулеметник від Бога — кажуть товариші по службі", — розповів журналіст.

За його словами, у Алі гострий посттравматичний синдром.

"Чоловік добрий і чуйний. Але війна змінює людей. Став агресивним. Запив. В підсумку два тижні тому був звільнений за невідповідність", — пише Бочкала.

"По суті виставили людину на вулицю. Іди гуляй, солдат. От і лежить тепер у метро... Але головне, відгукнулося кілька волонтерських фондів, готових допомогти. І просто приватних осіб. З державних структур на зв'язок ніхто не виходив", — зазначає журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Бочкала розповів про українських військових, які брали участь в боях в районі Авдіївки і вирушили в Київ за нагородами.