RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Загострення на Донбасі: сили АТО понесли серйозні втрати

Протягом минулої доби бойовики 58 разів відкривали вогонь по опорним пунктам ЗСУ в зоні АТО, в результаті чого десять українських військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляють на сторінці прес-центру штабу АТО в Facebook.

Відзначається, що на Донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120-мм і 82-мм, озброєння БМП, зенітних установок ЗУ-23-2 і кулеметів великого калібру бойовики накривали українські позиції поблизу Луганського. Також стріляли неподалік від Зайцева і Верхньоторецького. З мінометів калібру 82-мм гранатометів і кулеметів великих калібрів били по позиціях поруч з Авдіївкою та шахтою "Бутівка". Озброєння БМП і стрілецьку зброю застосовували по захисникам Майорського, а гранатомети різних систем — Новгородського. З гранатометів, кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї вівся вогонь по позиціях неподалік Кам'янки.

На Приморському напрямку з мінометів, БМП, гранатометів різних систем і кулеметів бойовики били по позиціях під Павлополем, неподалік Гнутово і Красногорівки, а також поблизу Мар'їнки. Зі стрілецької зброї, кулеметів великих калібрів і протитанкових гранатометів бойовики відкривали вогонь по морським піхотинцям в районі Водяного. Зі стрілецької зброї обстрілювали сили АТО поблизу Новоселівки, Богданівки і Широкіно.

На Луганському напрямку з артилерії калібру 152-мм, 82-мм мінометів, озброєння БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів вели вогонь по позиціях поблизу Кримського. Під обстрілом також виявилися Попасна, Новозванiвка, Лобачево і Валуйське.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в штабі розповіли подробиці героїчної загибелі бійців АТО на Светлодарской дузі.