RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

"Антонов" створить новий літак для ЗСУ: опубліковано зображення і характеристики

ДП "Антонов" створить новий літак радіолокаційного виявлення та управління Ан-148ДРЛОУ для Військово-повітряних сил України, концепція якого раніше була представлена Міністерством оборони і Радою безпеки і оборони України. Про це повідомляє Defence Blog.

Ан-148ДРЛОУ є літаком дальнього радіолокаційного виявлення та управління. На ньому планується встановити двосторонню антенну решітку з електронним скануванням, яка буде розташована в прямокутному корпусі, розташованому поздовжньо над фюзеляжем

Радіолокаційна станція (РЛС) Ан-148ДРЛОУ матиме максимальну дальність понад 400 км і дальність виявлення цілей розміру винищувача - 350 км при роботі у становищі щільної радіоелектронної протидії і низьких висотах польоту цілей.

Як повідомляється, система буде здатна відстежувати множинні повітряні і морські заобрійні цілі та забезпечувати покриття висот до 25 кілометрів, з круговим охопленням і можливістю морського спостереження.

Крім того, РЛС включає в себе систему ідентифікації "свій-чужий".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна розробила власний бойовий вертоліт КТ112 "Combat", який було представлено на міжнародній виставці IDEX- 2017 Об'єднаних Арабських Еміратах.