RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

ЗМІ дізналися подробиці про бійця ВСУ, який здався у полон бойовикам ЛНР

ЗМІ дізналися подробиці про сержанта Збройних сил України Тараса Гап'яка, який нібито добровільно здався в полон бойовикам "ЛНР".

Так, озвучена Гап'яком на відео інформація є неточною: зокрема, він потрапив в зону бойових дій не в 2016 році, а ще в 2014, повідомляє Zaxid.net.

Про це свідчить публікація видання "Нафтовик Борислава" від 22 вересня 2014 року, в якій йдеться про те, що Тарас Гап'як разом з декількома іншими військовими, які повернулися із зони АТО на ротацію, 8 вересня відвідали школу, яку колись закінчили.

ТСН, зв'язавшись з кількома знайомими Тараса Гапьяка з соцмережі "ВКонтакте", пише, що, за словами деяких з них, він служив в зоні АТО з 2014 року. А в армію потрапив ще в 2013 році як строковик, після чого в 2014 році перевівся на контракт і пройшов спільні навчання ЗСУ і НАТО.

У той же час інші знайомі Гап'яка заявили, що його перевели в зону АТО тільки наприкінці літа 2016 року.

Знайомі Гап'яка не вважають, що він міг здатися в полон сам. Так, за словами товариша по службі, Тарас Гап'як потрапив до рук бойовиків біля Попасної Луганської області.

Один з товаришів полоненого військового, який бачився з ним в останній раз ще влітку 2016 року, розповів, що Гап'яка "тягнуло на службу".

Ще один з товаришів полоненого передбачає, що він міг "перебрати" з алкоголем і відправитися на "бій" з бойовиками. Він також зазначив, що причиною такої поведінки могло бути напруга через те, що батальйон вже рік не виїжджав з передової.

У той же час, дівчина, яка останній раз говорила з Гап'яком в лютому 2017 року говорить, що він уже не хотів служити.

Знайомі військового також стверджують, що він був патріотом.

Нагадаємо, сьогодні, 12 травня, стало відомо, що український військовослужбовець Тарас Гап'як добровільно здався у полон бойовикам "ЛНР".