RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У День пам'яті депортації кримських татар у Криму почалися затримання: опубліковано фото

В окупованому Росією Криму почалися затримання кримських татар, які беруть участі в заходах, присвячених річниці депортації з півострова кримськотатарського народу 1944 року.

Про це повідомляє російський журналіст Антон Наумлюк на своїй сторінці у Facebook.

Так, У Феодосії затримали і вже відпустили Сулеймана Кадирова.

"У Сімферополі затримали Сервера Кераметова за одиночний пікет на площі Леніна. З ним ще кілька чоловік. Взяли пояснення про проведення несанкціонованого заходу, і відпустили", - написав журналіст.

Після цього в Центральне РУВС Сімферополя доставили ще десять молодих людей з кримськотатарським прапором. "З Центрального РВВС відпустили вісім молодих людей, затриманих за те, що йшли з кримськотатарським прапором. Ще двоє неповнолітніх залишаються у відділі. У тих, кого відпустили, відібрали пояснення і намагалися відкатати пальці, - усі відмовилися", - розповів Наумлюк.

Після цього, за його словами, ще трьох кримських татар з національним прапором затримали на Маркса і також доставили в РВВС.

У Бахчисараї затримали п'ять автомобілів з кримськотатарськими прапорами. "Оформляють протокол про несанкціонований автопробігу щодо п'ятьох водіїв. Суд, очевидно, сьогодні ж", - зазначив журналіст.

Повідомляється також, що російські силовики масово перевіряють документи у учасників жалобного заходу в зв'язку з річницею депортації кримськотатарського народу, яке проходить в привокзальному сквері Сімферополя.

Нагадаємо, раніше було опубліковано фото з окупованого Криму, де проходять пам'ятні заходи у річницю депортації кримськотатарського народу.