RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

З Кримом буде важче: Ярош оцінив ймовірність силового повернення Донбасу

На відміну від окупованого Донбасу Україні буде важко військовим шляхом повернути Крим, який Росія максимально наситила військами і військовою технікою.

Про це заявив народний депутат України, екс-лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош в інтерв'ю виданню "День".

"Я розумію, що Крим військовим шляхом після того, як Росія перетворила його на величезну військову базу, звільнити буде важко. Але провести, свого часу, коли ми будемо готові, миттєву військову операцію зі східних окупованих районах Донецької та Луганської областей - це нам під силу", - заявив Ярош.

Він також вважає, що Україні необхідно відмовитися від Мінського угод з врегулюванню конфлікту на Донбасі, оскільки їхнє виконання призведе до фактичного демонтажу української держави.

"Свою тактичну роль "Мінськ" виконав, і я вважаю, що потрібно шукати нові міжнародні формати, оскільки цей не працює. Бойові дії не припиняються", - зазначив депутат. За його словами, було б логічним почати переговори в Будапештському форматі.

Нагадаємо, раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука назвав умови повернення Криму до складу України.