RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Тимчук дав оцінку загрозі вторгнення путінських військ в Україну з боку Білорусі

На даний момент загроза вторгнення російських військ в Україну з боку Білорусі є незначною з кількох причин.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив координатор групи "Інформаційне опір", народний депутат Дмитро Тимчук.

Першою причиною того, що побоюватися російського наступу з Білорусі не варто, є те, що просуванню необхідних для настання сил противника перешкоджає болотиста і лісова місцевість на півночі України.

"Це досить невдячний напрямок для проведення наступу. В контексті можливої російської військової операції з боку Білорусі я б більше побоювався удару з повітря, тобто залучення авіаційних сил", - зазначив депутат.

Друга причина, по сього словами, полягає в тому, що в Білорусі зберігається режим Олександра Лукашенка, який не піде на використання його країни у військовій агресії проти України.

"Але потрібно також брати до уваги, що для Білорусі відкритий варіант "російської весни". Повторення того, що було на Донбасі, білоруси ніяк не можуть виключати. Лукашенко, який намагається постійно всидіти на двох стільцях, не має ніяких гарантій, що Путін завтра не плюне на ось ці скачки і кривляння "батьки" і не проведе точно такий же фокус", - заявив Тимчук, підкресливши, що в такому разі в України з'явиться ще одне загрозливий напрям.

"Що стосується просто введення "зелених чоловічків", то у нас там є чудова "бурштинова республіка". Поява товаришів з автоматами викличе нездоровий ажіотаж серед тих, хто зараз посилено видобуває бурштин не зовсім законним способом. А, повірте, у них і бронетехніка є , ми вже бачили навіть у кадрах у журналістських матеріалах. Зброї у них теж більш ніж достатньо... Я думаю, там навіть їм не доведеться нашу армію використовувати, там місцеві самі впораються ", -пожартував депутат.

Читайте також повний текст інтерв'ю "Дмитро Тимчук: Росія зібрала проти України три армії, зона АТО - не найнебезпечніше місце".