RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Бойовики різко посилили інтенсивність обстрілів на Донбасі: сили АТО зазнали втрат

В результаті інтенсивного обстрілу позицій Збройних сил України з боку російсько-окупаційних військ в Луганській області загинув один український військовослужбовець, семеро - отримали поранення.

Про це повідомив прес-центр штабу АТО в Facebook.

"Починаючи з шостої години ранку російсько-окупаційні війська, порушуючи Мінські домовленості, здійснюють обстріл сил АТО, включаючи важку артилерію калібру 152 мм, міномети калібрів 120 і 82 мм", - йдеться в повідомленні.

Інтенсивність вогню по українських позиціях посилюється автоматичними гранатометами АГС-17 і станковими гранатометами СПГ-9 (випущено більше 120 гранат), протитанковими керованими ракетними комплексами, крупнокаліберними кулеметами і стрілецькою зброєю.

Вогонь активно коригується безпілотниками, один з яких бійцям ВСУ вдалося збити.

За інформацією штабу АТО, бойовики накопичують резерви і проводить інші заходи, які можна розцінити як підготовку до наступу терористичних сил.

Крім того, в результаті обстрілу в селищі Новотошківське було пошкоджено водопровід, цивільні будівлі, розглядається питання евакуації дітей.

За словами військового експерта Костянтина Машовця, активізація бойових дій пояснюється тим, що сили АТО у відповідності з Мінськими угодами зайняли нові позиції.

"Українські війська отримали можливість щільного вогневого контролю над тиловими комунікаціями, що зв'язують ватно-анклав Донецьке - Жолобок з основним угрупованням орків на фланзі в районі селища Фрунзе і далі на б\п №32... а так само можливість "відсепарувати" орків у Донецькому від гоблінів у Голубовському... По суті, Жолобок виявився в тристоронньому "кутку"... Орків це лякає і вони прагнуть відсунути на флангах наші передові підрозділи", - написав експерт на своїй сторінці у Facebook, відзначивши, що схожа ситуація раніше склалася в районі Ясиноватської розв'язки.

Нагадаємо, раніше у мережі з'явилося відео нічного бою української армії і бойовиків поблизу Доломитного Донецької області.