RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Опублікована інфографіка з фото і даними артилеристів РФ, які обстрілювали України та Сирії

Українські волонтери опублікували чергові докази участі регулярних військ Російської Федерації у військовій агресії проти України.

Про це повідомляє InformNapalm у матеріалі "Безславний бойовий шлях 291-ї артилерійської бригади".

291-я окрема артилерійська бригада (в/ч 64670, Інгушетія, станиця Троїцька) 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу РФ тільки в публікаціях міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm фігурує 13 (!) разів.

Дане військове з'єднання викрито у обстрілі української території з-за кордону з Р, а також численними "відрядженнями" в Україну у 2014 році.

Так, за результатами нового OSINT-розслідування виявлено ще 40 артилеристів 291-ї бригади, причетних до злочинних обстрілу України в 2014 році.

У новій інфографіці зібрана інформація не тільки про 40 фігурантів даного розслідування, а й ще про 39 артилеристи цієї ж бригади, які були ідентифіковані в минулих розслідуваннях, як в контексті т.зв. ростовсько-українських (8), так і сирійських (31) відряджень, в тому числі 9 "нагородженців".

Також, подаються дані щодо структури та основного озброєння 291-ї артилерійської бригади і її командирів - полковника С. Казакова командувача в 2014 році і підполковник А. Смелова, який заступив на посаду в 2016 році.

Нагадаємо, раніше стало відомо про розкол у організації бойовиків "Союз добровольців Донбасу", яка створена і курується помічником президента РФ Владиславом Сурковим.