RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Поліція затримала "генерал-майора" ДНР: опубліковано фото

На блокпосту у Волновасі Донецької області поліція затримала 66-річного "генерал-майора" козачого об'єднання "ДНР".

Про це на повідомила прес-служба обласного управління поліції у Facebook.

Чоловік їхав з окупованої Макіївки в Бердянськ для зустрічі зі знайомим. При перевірці у нього було виявлено посвідчення "отамана ДНР" і дозвіл на зберігання козацької зброї (шашки, кинджал і нагайки).

Затриманий зізнався, що в 2011 році почав керувати полком, у складі якого було дев'яносто рядових козаків. У 2014 році, коли терористи захопили Макіївку, "козаки" до них приєдналися.

"В обов'язки полку входили охорона кордонів, спільні патрулювання на окупованій території. Крім того, "отаман" "зомбував" молодь, займаючись агітацією на підтримку влади фейкової "республіки", - розповіли у поліції.

Наразі щодо затриманого порушили кримінальну виробництво за ч.1 ст. 256 Кримінального кодексу України (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності). Чоловіку загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше у Донецькій області співробітники Служби безпеки України затримали двох військовослужбовців Збройних силу України, які продавали пропуски через лінію розмежування і співпрацювали з бойовиками.